IMKB : 56935,76Dolar : 1,8300 TLEuro : 2,3270 TL
Yazı Boyutu : Yazıyı Küçült Yazuyu Büyüt
GRİP AŞISI UYARISI

GRİP AŞISI UYARISI

07 Ekim 2011 Cuma 08:50
Nizip Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Cengiz Öztop, aşı olmak isteyenlerin bu dönemde aşı yaptırmaları gerektiğini ifade etti

Eylül-Kasım ayları arasında yapılan grip aşısının, daha etkin olacağı uyarısında bulunan Nizip  Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Cengiz Öztop, aşı olmak isteyenlerin bu dönemde aşı yaptırmaları gerektiğini ifade etti. Vücudu virüslere karşı bağışık hale getirmek için virüs aşısının her yıl düzenli olarak kış öncesi yaptırılması gerektiğini ifade eden Başhekim Öztop, konuşmalarına şöyle devam etti.

"Grip virüsü, ani baş ağrısı, 38–39 derece ateş, yorgunluk, sırt, kol ve bacaklarda Ağrı, vücutta kırgınlık, üşüme, titreme, terleme, kuru öksürük, boğaz ağrısı, bazen de burun tıkanıklığı ve hapşırma gibi belirtilerle kendini gösteren duyarlı gruplarda ölüme yol açabilen ciddi bir hastalık. Çok kolay bulaşan ve hızlı yayılan grip virüsünün özellikle okullar, yurtlar, kışlalar, kahvehaneler, huzur evleri gibi kalabalık ve topluca yaşanan ortamlarda hızlı yayılır.

Vücudu virüslere karşı bağışık hale getirmek için her yıl virüs aşısı yaptırılabilir. Bu aşılar her yıl için izole edilen virüslerden yeni olarak hazırlanmakta ve Eylül-Kasım ayları arasında tek doz olarak yapılması önerilmektedir. Çünkü aşılamayı takiben yeterli bağışıklığın oluşması için 1–2 aylık bir süreye gerek vardır. Eylül-Kasım arasında yapılırsa grip salgınlarının başladığı kış ayları içerisinde bağışıklık en yüksek düzeyde olur."

 

Bu haber toplam 330 defa okundu.
Bu içeriğe ait yorum yok. İlk ekleyen siz olmak ister misiniz?
Kategorideki Diğer Haberler

Copyright © 2012 Belde A.Ş.

Sitedeki her türlü materyalin, içeriğin ve görsellerin her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.

Adres : Belediye İşhanı Kat : 6 Nizip/Gaziantep

Telefon : 0342 517 20 63 - 517 63 20 / Faks : 0342 517 60 76

Sitene Ekle   |   Reklam   |   Künye   |   RSS
Yazılım & Tasarım : Mahmut ÖZDEMİR